Wat is HypnoBirthing

De HypnoBirthing® methode voor een ontspannen geboorte is zowel een filosofie als een techniek voor een prettige, ontspannen en stressvrije manier van bevallen.
HypnoBirthing leert je, samen met je partner, de kunst en de vreugde om de geboorte op een comfortabele manier te beleven. Je zult leren hoe je gebruik kunt maken van de eigen ‘ontspanningsmiddelen’ van het lichaam om zo ongemak en de behoefte aan pijnstillers te verminderen of helemaal uit te schakelen. Als een vrouw goed voorbereid is, en als geest en lichaam in harmonie zijn, kan de geboorte een makkelijk verloop hebben, zoals we dat overal in de natuur zien.
Je zult geboeid kijken naar HypnoBirthing films die opgewekte, fitte moeders laten zien, iets wat ook voor jou is weggelegd, als je het Angst-Spanning-Pijnsyndroom weet te vermijden. HypnoBirthing leert je alle negatieve verhalen over bevallingen achter je te laten. Het leert je hoe je op je lichaam kunt vertrouwen en hoe je jezelf kunt bevrijden van de schadelijke emoties die angst veroorzaken, waardoor de spieren verkrampen en er nodeloos pijn optreedt.

HypnoBirthing leert je hoe je natuurlijke geboorte-instincten kunt gebruiken. Met HypnoBirthing zul je – samen met je partner – ieder moment van de geboorte bewust meemaken, terwijl je toch heel diep ontspannen bent.