Mijn vrouw haalde mij over…

Robin:  ‘Als je als man actief betrokken wil zijn bij de bevalling, is deze cursus absoluut aan te bevelen.’
‘Mijn vrouw heeft mij overgehaald deze cursus te doen. Op de strandstoel ben ik begonnen aan het cursusboek. Met uitzondering van een paar hoofdstukken die  zij had benoemd als ‘erg Amerikaans’, heb ik uiteindelijk het hele boek gelezen. Ik heb zelf ooit twee jaar biologie gestudeerd en meen dus wel een en ander te weten van het menselijk lichaam,  zwangerschappen en  bevallingen. Tot mijn verrassing kon ik me in bijna alle theorieën vinden en klonken deze zeer logisch, zelfs veel logischer dan de algemeen geaccepteerde zienswijze.
Daarnaast vind ik de basisgedachte dat je als man actief betrokken bent bij de zwangerschap en zoiets heftigs als de uiteindelijke bevalling zeer mooi.  Een keertje mee puffen en daarna het handje vasthouden voelt toch niet goed.
Uiteindelijk hebben we de gehele cursus gedaan en vonden wij het allebei geweldig. Het feit dat je als man actief en bewust bezig bent met de naderende bevalling is super. Hierdoor bevalt je vrouw niet alleen, maar doe je het echt samen.
De bevalling is helaas niet geheel vlekkeloos en volgens het boekje verlopen. Twee maanden te vroeg braken de vliezen en moesten we naar het ziekenhuis. Weeënremmers (na het breken van de vliezen) en  weeën-opwekkers bij de persweeën waren onvermijdelijk. Toch hebben mijn vrouw en ik tijdens de gehele bevalling veel aan de cursus gehad. We hadden zelfs bij de laatste momenten het gevoel van controle en bleven in staat om tussen de weeën door te ontspannen. Ik kon haar hier ook daadwerkelijk in helpen en steunen.
Alles bij elkaar vond ik het een zeer nuttige cursus. Als je als man actief betrokken wilt zijn bij de bevalling, als je samen ontspannen en met minimale medische hulp wenst te bevallen is deze cursus absoluut aan te bevelen. Ik wil Verginia en Coby bedanken voor hun hartstochtelijke inzet. Ik hoop echt dat ze meer mensen zullen overtuigen en een bijdrage kunnen leveren om de natuurlijke bevalling weer gemeengoed te laten worden.’
Terug naar Waar gebeurd… De bevallingsverhalen