Praktisch toepasbaar en theoretisch goed onderbouwd…

Saskia: ‘Door kennis te vergaren, raak je angst kwijt.’
Mijn man en ik hebben de cursus ‘natuurlijke geboorte’ gedaan op 2 zaterdagen.
We begonnen toen ik 21 weken zwanger was. Voor de 1ste cursusdag had ik het boek met de cd’s al binnen, dus wist ik al enigszins wat me te wachten stond.
Ik ben bij deze cursus terechtgekomen door te zoeken op internet naar ‘natuurlijk bevallen’ en ‘pijnloos bevallen’. Ik was ervan overtuigd dat er een manier moest zijn om anders te bevallen dan de gemiddelde vrouw dat doet (met puffen, persen, afzien en drama). Toen ik over deze cursus las en de filmpjes had gezien en ‘birthstories’ had gelezen, wist ik dat ik gevonden had wat ik zocht.

We hebben de cursus als heel informatief en positief ervaren! De hele filosofie van de cursus sprak ons erg aan, omdat het zo praktisch toepasbaar is en theoretisch zo logisch en goed te onderbouwen. Allesbehalve zweverig dus.
Door kennis te vergaren over wat er gebeurt tijdens een bevalling, kan je eventuele angst kwijtraken. Ook de handvatten die aangereikt worden over wat je zelf kunt doen, geven zelfvertrouwen en nemen angst weg.
Het leuke van deze cursus is ook dat je het helemaal samen doet. De vrouw en de partner zijn een team met een missie, namelijk zo ontspannen en relaxed mogelijk de baby op de wereld zetten. En daarin heb je allebei je eigen taak, de ene niet minder belangrijk dan de andere. De partner kijkt dus niet werkloos toe terwijl de vrouw aan het zwoegen is. Ten eerste wordt er niet gezwoegd en ten tweede staat de partner de vrouw terzijde.
Al met al een inspirerende en leerzame cursus die mij en mijn man het gevoel heeft gegeven dat we perfect voorbereid zijn op het grote avontuur van de geboorte van ons kind.’
Terug naar Waar gebeurd… De bevallingsverhalen