Op onze eigen manier

Jon: ‘We zijn veel weerbaarder geworden!’
Als voormalig tropenarts had ik zelf al veel ervaring in het verrichten van bevallingen. Het was voor mijn vrouw de eerste keer en ze wilde graag de cursus doen om samen zo goed mogelijk voor te bereiden.
We leerden onder andere dat ‘pijn’ tijdens de bevalling geen bezit van de kraamvrouw hoeft te nemen en dat zij samen met haar partner zelf steeds leider van het gehele proces kan blijven. Zo is het echt veel beter mogelijk om, met behulp van allerlei geleerde ontspanningstechnieken, ‘natuurlijk’ te bevallen.
Deze cursus heeft ons veel weerbaarder gemaakt, zodat wij beter in staat waren om het samen, op onze eigen gekozen manier, te doen. Zelfs toen het in het ziekenhuis bepaald niet mee zat, lukte het mijn vrouw ‘bij zichzelf’ te blijven en kon ik haar steeds weer met ontspanningsoefeningen helpen om de ‘pijn’ niet de leiding te laten nemen. Ook waren we beter in staat om assertief te zijn en aan het team onze voorkeuren duidelijk te maken.
We hebben al het geleerde als een enorme meerwaarde ervaren en willen het een eventuele volgende keer zeker weer zo aanpakken.’
Terug naar Waar gebeurd… De bevallingsverhalen