De cursus heeft heel veel angst weggenomen

 Nadine: ‘Heel positieve invloed op de bevalling’
‘De cursus heeft voor mij echt een enorm verschil gemaakt en daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van. Voorafgaand aan de bevalling heeft de cursus heel veel angst weggenomen waardoor ik kon genieten van de zwangerschap en ik de tijd heb genomen om contact te maken met mijn kindje.
Tevens heeft de cursus ervoor gezorgd dat ik op tijd op de rem heb getrapt voor wat betreft mijn werk. Het was heel druk op mijn werk tijdens mijn zwangerschap en ik kreeg steeds meer stress ervan. De ontspanningstechnieken uit jullie cursus zijn heel behulpzaam geweest om de stress te verminderen en zelfs tot een diepe ontspanning te komen. Door de cursus besefte ik ook hoe slecht stress is voor een ongeboren kind en voor de moeder. Ik heb mede door jullie cursus ervoor gezorgd dat ik de nodige rust creëerde en de tijd nam om me te leren ontspannen.

De CD die bij de cursus hoort is ook erg goed en ik zet de CD nog heel regelmatig op omdat het één van de beste ontspanningsoefeningen is die ik ken. Je leert te luisteren naar je lichaam en geest én je leert ervoor te zorgen dat je kunt ontspannen. De CD heeft een geweldige opbouw en hij helpt me altijd als ik erg moe én rusteloos ben, om weer kalm te worden.
Tijdens de bevalling heb ik ook heel veel aan de cursus gehad. Het lukte me heel goed om de weeën/golven op te vangen door goed te ademen. Ik bleef in de concentratie. Wat dat betreft hadden ze geen omkijken naar ons in het ziekenhuis. Het enige nadeel is gebleken dat er in de fase dat de persweeën/uitdrijvingsgolven begonnen, er niemand van het personeel was (het was weekend en er waren veel meer bevallingen dan normaal). Terwijl ik toen wel behoefte had aan extra begeleiding om te weten hoe het ervoor stond en aanmoediging om deze meest moeilijke(pijnlijke) fase door te komen. Uiteindelijk is de bevalling heel goed gegaan en zonder complicaties voor mij.
Een bevalling is absoluut één van de meest aangrijpende gebeurtenissen in het leven en dankzij jullie cursus had ik er vertrouwen in. Kortom de cursus heeft voor mij een hele positieve invloed gehad op de bevalling, de hectische tijd na de bevalling en voor de relatie met mijn kind. Het heeft mijn gezondheid goed gedaan en ik blijf ook nu nog profiteren van de positieve effecten van de cursus.
Verginia en Coby, ik wil jullie dan ook HEEL HARTELIJKE DANKEN dat jullie de cursus naar Nederland hebben gehaald en de cursus verzorgen op zo’n goede wijze! Ik vertel ondertussen iedereen over mijn positieve ervaring met de HypnoBirthing-methode en bij de verloskundige heb ik het nadrukkelijk aangeven bij het laatste evaluatiegesprek.’
Terug naar Waar gebeurd… De bevallingsverhalen